Insule

Kefalonia

Cum a inceput totul? Am vrut initial sa merg tot in Lefkada pentru ca mi-a placut foarte mult.

 

Insa cei din grupul cu care mergeam nu voiau sa mergem tot in acelasi loc. Astfel, am hotarat sa mergem langa Lefkada, tot insula cu deschidere la Marea Ionica, deci tot cu apa limpede, Kefalonia.

Gasisem in perioada 4-11 iulie o super oferta la avion: Bucuresti-Atena, dus-intors, 112 lei/pers. Dar nimeni din grup nu putea in aceea perioada. Asa ca am luat 26 iulie-2 august, dus-intors: 378 lei/pers.

Ne-am luat cazare prima si ultima noapte in Atena, la Hotel Apollo, 300 lei/pers/2 nopti. Este un hotel cu nota buna, foarte aproape de metrou, cu statie de autobuz in fata lui, detine si camere cu vedere spre Acropole si o terasa tot asa cu o vedere minunata asupra orasului si a vestitului monument.

Ziua 1 (Bucuresti – Atena Aeroport – Centru, Syntagma Square – Hotel Apollo)

Am ajuns noaptea in Atena pentru ca avionul a avut intarziere. Trebuia sa ajungem la 22:30 si am ajuns la 00:00. Intentionam sa luam metroul dar acela se inchide ca la noi, la 23:30.

Insa, grecii au autobuze de la aeroport in oras foarte frecvente si noaptea. Am luat x95 din aeroport pana in centru, la syntagma square, si de acolo autobuzul 012 pana la hotel (6 euro aeroport-centru si 1.4 euro centru-hotel). Biletul spre centru, pentru x95, l-am luat de la aeroport, iar biletul spre hotel, pentru 012, l-am luat de la un ghiseu din Syntagma Square, care culmea!, era inca deschis. Traiasca google maps-ul. De obicei, peste tot pe unde mergem, ne plimbam si cautam rute cu el activat.

Ceea ce m-a uimit insa a fost faptul ca orasul este super viu si noaptea: foarte multa lume in autobuz la 1 noaptea. Parea ca este ca o ora de varf la noi, in ceea ce priveste aglomeratia din autobuz. De asemenea, si pe strada era multa lume si agitatie. Ne-am cazat intr-un final pe la doua noaptea.

 

Ziua 2 (Hotel Apollo, Atena – Ktel Kifissou, Atena – Patras – Sami, Kefalonia)

 

Dimineata, dupa micul dejun, am luat autobuzul 051 chiar din fata hotelului, unde avea statie, pana la autogara Ktel Kifissou. Iar de acolo autocarul spre Kefalonia. Biletul de autobuz, l-am luat de la metrou, 1.4 euro, valabilitate 90 minute, fie cu metroul, fie cu autobuzul. Biletul de autocar l-am luat doar dus, de pe net, 22 euro/pers, Atena-Sami, de pe site-ul lor (https://ktelkefalonias.gr/en/). Autocarul ne-a dus in Patras, in port,(aproximativ 3 ore jumatate) si de acolo am inceput sa intrebam de unde sa luam bilet si pentru feribot. Dupa ce am gasit intr-un final (18 euro/pers) ne-am urcat in ferry si am ajuns dupa aproximativ 3 ore in Sami, un port din Kefalonia, destinatia noastra finala. Aici ne-am luat cazare la Hotel Pericles, un hotel dragut, cu piscina si vedere la mare si cu o priveliste extraordinara asupra colinelor din apropiere (aproximativ 1200 lei/pers/5 nopti, mic dejun inclus). Dezavantajul ar fi ca nu este situat chiar in port: se afla la 1 km distanta de centru, intr-o zona linistita, insa pe noi nu ne-a deranjat distanta, drumul spre centru sau inapoi spre hotel fiind mereu amuzant.

Insula este foarte mare si ca sa ajungi la plaje dragute trebuie sa iei autobuzele lor locale. Din statie din Sami este foarte usor de gasit autocarul potrivit. Cea mai buna metoda: intrebam direct soferul daca duce unde voiam noi, iar plata se facea la sofer cand urcam.

 

Imediat dupa ce ne-am cazat, ne-am balacit in piscina hotelului, iar seara am luat cina la una dintre terasele din port, La Contessina, unde am descoperit ca au mancare buna si variata. Plimbandu-ne pe faleza, am vazut si eclipsa totala de luna ce a avut loc in acea zi si astfel ne-am declarat total multumiti de inca o noua zi de vacanta.

 

Ziua 3 (Sami – Melissani Cave – Antisamos Beach – Sami)

In urmatoarea zi, am fost la Melissani Cave, atractia principala a insulei si printre primele motive pentru care am decis sa ne cazam in Sami. Fiind destul de aproape, am hotarat sa o luam pe jos, insa nu este cel mai indicat, dat fiind faptul ca in Grecia in plin sezon este foarte cald. Intrarea in pestera este 7 euro si merita toti banii. Barcaragiul te plimba prin toata pestera pe apa si iti si povesteste cate putin despre pestera. Recomandat este sa fie vizitata la orele pranzului, cand soarele este sus pe cer, iar razele lui reusesc sa intre prin crapatura pesterii si sa lumineze apa cristalina.

 

Cea de-a doua parte a zilei am dedicat-o plajei Antisamos. Am avut noroc iar in drumul dinspre Melissani spre Sami ne-am oprit la o statie de autobuz si am prins ultimul autocar spre Antisamos din acea zi. De avut in vedere ca programele difera in zilele de week-end, cum era si cea in care ne aflam noi. Programul este si pe site-ul celor de la Ktel, dar au si soferii printate programele si le dau turistilor la cerere.

Plaja Antisamos este o plaja foarte frumos amenajata, cu sezlonguri, terase si sporturi nautice. Am luat pranzul la terasa Acron, unde am mancat o salata foarte buna si am facut plaja in zona neamenajata. La ora 15:00 majoritatea sezlongurilor erau deja ocupate, iar timpul nostru era destul de scurt pentru a ne opri  in zona amenajata pana la 17:15 cand era ultimul autobuz inapoi spre Sami.

Seara, am luat cina la o terasa la care nu-mi mai amintesc numele (pe semne ca nu mi-a placut foarte mult), insa am baut si un mojito la Shine Cafe-bar, un pub dragut, frumos amenajat, cu muzica buna.

 

Ziua 4 (Sami)

Ziua de duminica am dedicat-o exclusiv balacelii la piscina hotelului. Initial, am vrut cumva sa mergem cu autobuzul pana in Fiscardo, un alt oras port din Kefalonia, si de acolo in Lefkada cu feribotul, insa orarul pentru duminica era destul de limitat si nu ne ramanea decat o ora de stat in Lefkada. Astfel ca ne-am distrat la piscina hotelului. Aceasta avea si un bar la care se servea atat bauturi cat si mancare si nu am dus lipsa de nimic. Seara, am luat cina in port, la terasa din prima zi, Contessina, pe care o recomand cu placere.

 

Ziua 5 (Sami – Argostoli – Lassi – Costa Costa Beach – Argostoli – Sami)

 

Contrar zilei de duminica, in cea de luni am avut super activitate. Dupa ce am consultat programul de pe site-ul celor de la Ktel, am decis sa mergem in Argostoli, capitala Kefaloniei, la o ora distanta de mers cu masina fata de Sami (3.75 euro/pers).

Spre deosebire de Sami, un port linistit si relaxant, Argostoli este mult mai plin de viata, cu mult mai multe terase, magazine si viata de noapte. Din Argostoli am luat autobuzul spre Lassi (1.5 euro/pers), in intentia de a ajunge la Makris Gialos Beach. Si asa am ajuns in sfarsit la o plaja cu nisip!! Ne-am decis sa ramanem in zona Costa-Costa Beach Club, dupa parerea mea, foarte frumos amenajata: sezlonguri, baldachine, bar pe plaja cu servire la sezlong si muzica buna. Cum spuneam, plaja de aici este cu nisip fin si mult mai populata, spre deosebire de plaja Antisamos. Insa, apa limpede si cristalina nu tradeaza pe nicio plaja vizitata pana acum din insulele Greciei. Am stat o zi intreaga la plaja, ne-am balacit in mare, am facut poze si ne-am rasfatat la beach bar. Spre seara, ne-am intors in Argostoli, unde am prins un apus minunat, am facut poze si ne-am bucurat de peisaj.

Cina am luat-o la o terasa din port, fara sa-i retin numele, dar stiu ca era printre singurele ce aveau muzica live traditionala greceasca. Ne-am plimbat pe la magazinele de suveniruri, iar noaptea am petrecut-o la Baroque Le Bistrot, un pub dragut cu muzica foarte buna, si Bass Club, clubul de referinta din Argostoli. Ca preturi, bauturile oscileaza intre 7 si 10 euro. Atmosfera per-total a fost ok, noi am dansat si ne-am distrat de minune.  Dupa ora 5 ne-am mai plimbat putin pe faleza complet libera de data asta, ne-am dus in autogara si am dormit pana la 7 cand am luat primul autobuz inapoi spre Sami.

 

Ziua 6 (Sami – Divarata – Myrtos Beach – Sami)

Am ajuns la hotel fix la timp pentru a lua micul dejun. Dupa, unii dintre noi s-au culcat, eu m-am dus la piscina si m-am mai balacit pentru o ultima data acolo pana la pranz.

A doua parte a zilei, tot asa, consultand programul autobuzelor locale de pe site, am mers la Myrtos Beach, o plaja de referinta in Kefalonia. Am vazut-o de multe ori in fotografiile din mediul online incat as putea spune ca reprezinta chiar o imagine a acestei insule. Plaja nu ne-a dezamagit si chiar merita vazuta. Chiar daca este o plaja cu pietre, culoarea apei in combinatie cu albul pietrelor si cu stancile din imprejurimi fac sa nu regreti drumul pana acolo. Si chiar si drumul pana acolo este plin de peisaje frumoase. La dus, a trebuit sa schimbam autobuzul in Divarata (scria si pe program ca drumul spre Myrtos este cu conexiune, deci ne asteptam): Sami-Divarata – 1.8 euro/pers, Divarata-Myrtos Beach – 1.5 euro/pers. Insa, la intors, fiind ultimul autobuz, acesta ne-a dus direct in Sami, fara sa mai schimbam (2 euro/pers).

 

 

Ziua 7 (Sami – Patras – Autogara Ktel Kifissou, Atena – Hotel Apollo, Atena)

 

In penultima zi a vacantei si ultima in Kefalonia ne-am trezit devreme, am luat micul dejun si ne-am dus spre statia de autobuz din Sami. Fix in statie, exista si un birou de unde ne-am luat biletele cu vreo doua zile inainte, iar de data aceasta ne-am luat bilet si pentru feribot si pentru autocar (40 euro/pers: 18 euro pentru feribot Sami-Patras si 22 euro pentru autocar Patras-Ktel Kifissou, Atena).

In drum spre Atena am fost pe faza si am reusit sa surprind si Canalul Corint, in toata splendoarea lui. Ajunsi in Atena, ne-am lasat bagajul la hotel si ne-am plimbat prin oras. Unii dintre noi au vizitat Acropole, altii s-au plimbat prin imprejurimi, spre Monastiraki. Cina am luat-o la terasa Mouses cu vedere spre Templul lui Hefaistos si partiala spre Acropole. Spre deosebire de celelalte terase, aceasta ne-a atras atentia pentru ca se canta muzica greceasca si ni s-a parut interesant faptul ca erau si doua fete, “animatoare de taverna” le-am numit noi, ce invatau clientii sa danseze.

 

 

Ziua 8 (Hotel Apollo, Atena – Monastiraki – Syngtama Square – Atena Aeroport)

 

In ultima zi ne-am mai plimbat prin Monastiraki, am facut ultimele cumparaturi si am baut un frappe la Ora all day Bar Restaurant, pe care il recomand cu placere. Este un local dragut si cu “rooftop garden”, cu priveliste frumoasa spre Acropole.

Dupa o scurta plimbare prin parc, am luat metroul de la Syngtama Square si ne-am dus spre Aeroport (10 euro/ pers sau 18 euro/2 pers).

Ne-am intors acasa spre seara cu noi amintiri si evident cu dorinta de a ne reintoarce in Grecia.

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *