City Breaks

Londra

Eu: “Ce ti-ai cumparat de Black Friday?”

O prietena: “Carti. Tu?”

Eu: “Un city break in Londra.”

 

Cam asa a inceput aventura noastra in Londra. In noiembrie 2017 am gasit o oferta de Black Friday si pentru ca ador lucrurile spontane, pana seara am cumparat biletele. A urmat asteptarea, timp in care ne-am decis si la cazare. Calatoria avea sa fie in martie 2018, cadou de ziua femeii, spuneam noi.

Eu, Carina si Malina. Era prima noastra calatorie in afara in aceasta formula. Era prima lor calatorie cu avionul… Va dati seama..emotii la decolare…M-au pus chiar sa le tin de mana!!

Ajunse in aeroportul din Londra, fara niciun plan, ne-am oprit la prima persoana ce ne oferea transport in oras. Am decis sa ne mai gandim. Ulterior, ne-am dat seama ca noi inca nu trecusem nici de vama! Un aeroport, dupa parerea noastra, enorm. Iar acesta era cel mic. La trecerea de vama am stat foarte mult timp. Inca se putea circula cu buletinul pentru calatorii din tarile UE, insa era foarte multa lume si o rigurozitate destul de mare.

Dupa vama, am decis in sfarsit sa luam un autobuz pentru a ajunge in centrul orasului. Am facut 1 ora jumatate, am ajuns la Liverpool Street, fascinate de diferitul locului, si ne-am oprit sa mancam, de la Mc. Cum de obicei mergem pe lowcost, nu am incercat mancaruri specifice, ci doar cat sa ne potolim foamea. Am descoperit un magazin Pret a Manger. Acestia ofera mancare rapida, destul de gustoasa, calda si nu foarte costisitoare. De la Liverpool Street, am luat metroul pana la Wesminster, punctul central de atractii. In toate cele 4 zile ne-am deplasat prin oras cu metroul, acestia avand un sistem al mijloacelor de transport in comun foarte bine pus la punct. Ne-am luat un oyster card pe care il incarcam atunci cand aveam nevoie.

Desi echipate pentru vremea specifica Londrei, ploioasa si rece, am avut parte de o vreme foarte frumoasa, insorita, ba chiar auzeam pe strada “What a hot day!”.

Cum am iesit de la metrou la Wesminster, ne-am lovit de o agitatie mare, cantece de cimpoi si  de o cladire imensa. Astfel, am facut cunostinta cu marele Ben.

In prima zi, ne-am familiarizat cu centrul orasului si ne-am plimbat de-a lungul Tamisei, de la Podul Wesminster pana la Tower Bridge, admirand cladirile zgarie nori imbinate armonios cu arhitectura cladirilor specifice Londrei.

Am fost cazate la un hotel in acelasi stil londonez, o casa renovata si reamenajata pe interior, pastrandu-si intacta arhitectura pe dinafara.

Cea de-a doua zi am avut-o destinata experientei 4D de la London Eye si Muzeului Londrei. Biletul pentru London Eye a costat… si a inclus prezentarea 4D pe care am decis sa o vizualizam cum am luat biletul, iar plimbarea cu London Eye a ramas pentru urmatoarea zi.

Intrarea la London Muzeum este gratuita si dupa parerea mea reprezinta un “must seen” daca ajungeti in Londra, mai ales pentru pasionatii de istorie. Important de stiut este ca muzeul are multe nivele si este imens, prin urmare sa va pastrati cateva ore bune acestei vizite.

Seara, ne-am plimbat si intr-un mall apropiat de hotel, constatand ca nu este o diferenta semnificativa intre cele ale noastre si ale lor.

A 3-a zi ne-am plimbat cu London Eye-ul ce oferta o priveliste spectaculoasa asupra intregului oras. Am luat-o la pas si ne-am plimbat pe Oxford Street, ne-am oprit si la magazinul M&M. Iar spre dupa-amiaza ne-am plimbat prin St James Park, ajungand si la Buckingham Palace, seara rezervand-o pentru London Eye si Big Ben “by night”.

In ultima zi, ne-am plimbat si ne-am baut cafeluta in cel mai mare parc al lor, Hyde Park, ne-am luat la revedere inca o data de la Big Ben si ne-am intors inapoi acasa.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *